Er zijn veel mensen die zich ongemakkelijk voelen in vliegtuigen – uit vrees voor hun eigen veiligheid, gebrek aan ruimte of hygiënische zorgen hebben. Maar heb je je ooit afgevraagd of piloten echt de hele vlucht wakker blijven of wat als er werkelijk iets gebeurt met het vliegtuig? Maar ik ben hier om je te vertellen dat je die gedachten terzijde moeten schuiven en luchtreizen moeten blijven maken wanneer dat nodig is. In dit artikel kun je meer lezen over de feiten van vliegtuigen die we nog niet wisten. De antwoorden (van stewardessen, piloten, ingenieurs en frequente passagiers) brachten een reeks geheimen aan het licht die ik nooit gekend. Ik hoop dat deze feiten ook een verrassing voor jou zijn.

De 5 verrassende feiten over vliegtuigen

  1. Een beetje geschiedenis

De gebroeders Wright bedachten en vlogen het eerste vliegtuig in 1903. Het wordt beschouwd als ‘s werelds eerste “langdurige en gecontroleerde vlucht in de lucht”. Hun vliegtuig, de Wright Flyer, vloog ongeveer 120 voet. Tegenwoordig kan de nieuwste Boeing 787 10.000 mijlen met enkele liters gas afleggen.

  1. Je kunt het toilet van buitenaf ontgrendelen

Je kunt het vliegtuigtoilet van buitenaf ontgrendelen. Meestal is er een verborgen slot achter het bord “Niet roken” op de deur. Til de klep op en verplaats de vergrendeling om te ontgrendelen. Tik wel eerst op de deur, want er zal zeker iemand in zijn!

  1. Vliegtuigen zijn ontworpen om bliksem te weerstaan

Vliegtuigen worden regelmatig geraakt door bliksem. De geschatte bliksem slaat elk vliegtuig één keer per jaar – of eenmaal per 1.000 vlieguren. Toch heeft bliksem sinds 1963 geen vliegtuig naar beneden gebracht, omdat die speciaal gebouwd zijn om bliksem te doorstaan. Het metaal van het vliegtuig zal je bescherming.

  1. De cockpit heeft zijn eigen ontsnappingsluik.

Elke vluchtpassagier krijgt instructies over het verlaten van een vliegtuig in geval van nood. Heb je je echter ooit afgevraagd wat de piloot doet in geval van nood? Piloten hebben namelijk hun eigen ontsnappingsluik in de cockpit. Hoewel de exacte locatie varieert, wordt elk luik normaal voorzien van een touw, zodat piloten uit het vliegtuig kunnen klimmen.

  1. Vliegtuigen zijn lang niet zo schoon als ze er misschien uitzien

Tafelbakken zijn het minst hygiënische oppervlak van een vliegtuig. Mensen veranderen de luiers van hun baby voortdurend op hun dienbladtafel. En niet alle tafelbakken worden goed schoonmaakt. Voor het schoonmaken wordt er gebruik gemaakt van één doek om de eerste tot en met de laatste rij schoon te maken. Er komen ook veel ongezonde incidenten voor in een vliegtuig. Het is slechts de buitenkant dat glimt! Blijf toch reizen met het vliegtuig

Tegenwoordig zijn er veel transportmiddelen om over de hele wereld te reizen, zoals trein, schip, auto, vliegtuig, ect. Bijna alle mensen kiezen voor een vliegtuig. Vliegtuigen worden regelmatig aangepast aan de nieuwe technologie. Er wordt continu gewerkt aan verbetering van het vliegtuig.

Reizen per vliegtuig heeft veel voordelen. Allereerst is het snel. Je kunt overal binnen enkele uren naartoe reizen. Als je met de auto of het schip moet reizen, duurt het enkele dagen. Ten tweede biedt het ons veel comfort. Je kunt naar muziek luisteren, een boek lezen of games spelen in het vliegtuig. Ten derde heeft het vliegtuig veel gemak. De stewardessen zijn altijd vriendelijk, je kunt ze ‘bellen’ wanneer je hulp nodig hebt. Bovendien smaken sommige maaltijden in het vliegtuig goed. Aan de andere kant geef ik eerlijk toe dat vliegen soms een beetje eng is. In dit artikel heb ik maar 5 verrassende feiten over het vliegtuig aan je verteld. Er zijn natuurlijk meer. Plan jij ook een vakantie? Maak contact met mij, zodat ik de overige feiten voor je kan mailen.